Jak zrobić jajecznicę ze szpinakiem?
Dobrze wiesz, jak ważne jest śniadanie. Spraw, aby było też smaczne, żeby chciało ci się je jeść. Śniadanie też powinno być proste w przygotowaniu. Wydawać by się mogło, że nie ma nic prostszego niż jajecznica. Jednak warto sobie od czasu do czasu urozmaicić i jajecznicę. Na przykład szpinakiem. Prosto, szybko, smacznie i zdrowo.
Rzeczy, których potrzebujesz:
2 całe jajka plus 2 białka jajek, duża garść młodych liści szpinaku, duża łyżka sera feta, 2 łyżki oliwy z oliwek, sól, pieprz.
1.
Jajka wbij do miseczki i rozkłóć widelcem.
2.
Oliwę rozgrzej na patelni. Na rozgrzaną wrzuć szpinak i podsmażaj przez około 30 sekund. Listki powinny się skurczyć pod wpływem ciepła.
3.
Do szpinaku dorzuć jajka. Posól i popieprz do smaku i smaż wszystko tak jak zawsze.
4. Na pół minuty przed końcem dodaj pokruszoną fetę.
5.
Zdejmij patelnię z ognia, jajecznicę wyłóż na talerz i od razu serwuj.
6. Podawaj ze świeżą bagietką lub tostami. Smacznego.
Anielskie