Jak zrobić krewetki grillowane z pesto?
Rzeczy, których potrzebujesz:
pół szklanki bazylii, 1 mały ząbek czosnku, 1 łyżka prażonych orzechów piniowych, 2 łyżki parmezanu, 2 łyżki oliwy, 1 łyżka soku z cytryny, sól i pieprz do smaku, pół kg krewetek (obranych i oczyszczonych)
1
Włóż do naczynia od blendera bazylię, czosnek, orzeszki piniowe, parmezan, oliwę, sok z cytryny, odrobinę soli i pieprzu i miksuj do czasu, aż powstanie gładka masa.
2
Krewetki wymieszaj z pesto i marynuj w lodówce przez minimum 20 minut lub nawet przez całą noc.
3
Krewetki nadziej na patyczki do szaszłyków, połóż na rozgrzanego grilla i piecz przez około 2-3 minuty z każdej strony lub do czasu, aż przestaną być przezroczyste.
Anielskie