Potrawy z grilla.pdf

(1907 KB) Pobierz
25
przepisów
na
Przepisy zebrane przez: smaker
1351859350.039.png 1351859350.040.png 1351859350.041.png
Przepisy na dania z grilla zarówno dla mięsożerców, jak i wegetarian. Miłego grillowania!
Spis treści:
Pierwsza karkówka z grilla! ................................................................................................................ 2
Seler z grilla .......................................................................................................................................... 4
Kukurydza z grilla ................................................................................................................................ 5
Żeberka z grilla z żurawiną ................................................................................................................ 6
Dorada z faszerowanymi pieczarkami i warzywami z grilla. ......................................................... 7
Jagnięcina i karkówka z grilla .......................................................................................................... 10
Boczek z grilla faszerowany mięsem mielonym ............................................................................ 11
Szaszłyki wieprzowe z grilla ............................................................................................................ 12
Warzywa z grilla ................................................................................................................................. 14
Pstrąg z grilla z sosem sojowym i masłem ................................................................................... 16
grill wegetariański ............................................................................................................................. 17
Aromatyczne szaszłyki z kurczaka i warzyw ................................................................................. 19
Bryzole z grilla po grecku ................................................................................................................. 20
Kurczak na grill .................................................................................................................................. 21
Łosoś z grilla ....................................................................................................................................... 22
Rybka z grilla ...................................................................................................................................... 23
Wieprzowina z grilla .......................................................................................................................... 24
Kurczak z grilla ................................................................................................................................... 25
Kurczak z grilla na ostro ................................................................................................................... 26
żeberka z grilla ................................................................................................................................... 27
1351859350.042.png
Autor: Wiech_K
Przepisów: 231 Ocena: 1820
5-6 os.
60 min
łatwe
tanie
Składniki:
Kawałek niezbyt tłustej karkówki (ok. 1 kg)
pół szklanki oliwy lub oleju
pół szklanki czerwonego wytrawnego
wina
łyżka koncentratu pomidorowego
zioła (po pół łyżeczki): majeranek,
tymianek, cząber
2 rozgniecione i roztarte z solą ząbki
czosnku
pieprz
Sposób przygotowania:
Mięso umyj, osusz i pokrój dość grube plastry. Rozbij je lekko pięścią i ponacinaj niezbyt
głęboko na obwodzie.
1
Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki marynaty i zanurz w niej mięso tak, aby wszystkie steki
były dokładnie zalane.
Zamknij naczynie i odstaw na minimum 2 - 3 godziny do lodówki.
2
Strona 2
1351859350.001.png 1351859350.002.png 1351859350.003.png
 
1351859350.004.png 1351859350.005.png
 
1351859350.006.png 1351859350.007.png 1351859350.008.png 1351859350.009.png 1351859350.010.png 1351859350.011.png 1351859350.012.png 1351859350.013.png 1351859350.014.png 1351859350.015.png 1351859350.016.png 1351859350.017.png 1351859350.018.png
Piecz na rozgrzanym grillu, aż będą odpowiednio do twojego gustu wypieczone. Obróć tylko raz,
w razie potrzeby posmaruj marynatą.
3
Podawaj np. z sałatką i bagietką.
Idealnie pasuje czerwone wino lub piwo.
4
Twoje notatki do przepisu:
Strona 3
1351859350.019.png 1351859350.020.png 1351859350.021.png 1351859350.022.png 1351859350.023.png 1351859350.024.png 1351859350.025.png
Autor: biurwa
Przepisów: 133 Ocena: 1533
1-2 os.
15 min
łatwe
tanie
Składniki:
Seler zwyczajny, 1duża szt.
sól, pieprz,
papryka słodka i ostra
tymianek, kolendra
olej rzepakowy
Sposób przygotowania:
Seler obieramy i kroimy w 2 cm plastry, mieszamy sól, pieprz, paprykę i zioła z odrobiną oleju i
pędzelkiem smarujemy seler z obu stron, chodzi o to by tego oleju nie było za dużo, bo seler ma
tendencje do wchłaniania dużej ilości oleju, wiec robimy tylko cieniutką warstwę. Pieczemy na
grillu, lub patelni grillowej z obu stron na złoty kolor.
1
Twoje notatki do przepisu:
Strona 4
1351859350.026.png 1351859350.027.png 1351859350.028.png 1351859350.029.png
 
1351859350.030.png 1351859350.031.png 1351859350.032.png 1351859350.033.png 1351859350.034.png 1351859350.035.png 1351859350.036.png 1351859350.037.png 1351859350.038.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin