Parówki pieczone z serem.doc

(23 KB) Pobierz
Parówki pieczone z serem

Parówki pieczone z serem

 

Składniki na 8 porcji:

parówki (8 sztuk)

1 krążek sera camembert

jajo

2-3 łyżki bułki tartej

2-3 łyżki oleju

sok z cytryny lub Kwasek cytrynowy WINIARY

mielona słodka papryka

4 małe pieczarki marynowane

główka zielonej sałaty

 

Parówki obierz z osłonek i każdą natnij z obydwu końców na długości 4 cm. Ser podziel na ćwiartki. Rozgrzej na patelni połowę oleju, włóż parówki, smaż je, aż się zrumienią, a nadkrajane końce wywiną na zewnątrz.

 

Roztrzep jajo, na drugi talerzyk wysyp 2-3 łyżki bułki tartej wymieszanej z papryką. Ćwiartki sera nadziewaj kolejno na widelec, maczaj w jaju i obsypuj bułką tartą. Kładź na pozostały na patelni tłuszcz i smaż z obydwu stron.

 

Sałatę umyj, osusz i pooddzielaj listki. Rozłóż na półmisku, skrop resztą oleju i sokiem z cytryny. Na sałacie ułóż na krzyż po dwie parówki, a w środku umieść ćwiartkę sera. Połóż na każdej pieczarkę i przytwierdź ją wykałaczką. Podawaj od razu po przygotowaniu.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin