OMLET Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ.rtf

(10212 KB) Pobierz

 

 

OMLET Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ

 

Na dwie porcje potrzebne będą:

 

4 jajka + 4 łyżki wody

200 g fasolki szparagowej

80 g pora

sól, papryczka ostra lub pieprz

1 łyżka oleju kokosowego

 

 

Na patelni podduś pokrojonego pora, dodaj fasolkę i papryczkę oraz odrobinę soli, wlej ok 100 ml wody, przykryj i duś do miękkości fasolki.

Jajka wybij do miseczki, rozbełtaj z wodą i solą, ew. pieprzem. Gdy fasolka będzie miękka, a woda z patelni całkowicie odparuje, wylej rozbełtane jajka równomiernie przykrywając fasolkę. Podgrzewaj pod przykryciem (najlepiej jeśli pokrywka jest szklana - widać dokładnie czy jajka się ścięły) kilka minut, aż jajka zostaną zupełnie ścięte.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin