Uniwersalny sos pomidorowy z nutą mięty350g pomidorów1 mała cebula (ok 80 g)2 ząbki czosnku1 łyżeczka koncentratu pomidorowegogarść liści bazylii (około 10g)2 listki mięty1 łyżeczka posiekanej papryczki chili1/2 łyżeczki soli1 łyżeczka octu balsamicznegoodrobina świeżo zmielonego czarnego pieprzuPomidory wyparzamy i obieramy ze skórki, po czym kroimy na mniejsze kawałki i wkładamydo wysokiego naczynia lub blendera.Do pomidorów dodajemy posiekaną cebulę i chili, opłukane liście bazylii i mięty, wciskamy czosneki dodajemy resztę przypraw.Na końcu dokładamy również koncentrat pomidorowy i całość blendujemy kilkanaście sekund do uzyskania jednolitej konsystencji.Z przepisu wychodzą mniej więcej dwa średniej wielkości słoiczki sosu.https://www.facebook.com/Dietetyczne.fanaberie
2Lubię to! · · Udostępnij
• 26 osób lubi to.
•
THE WAY TO HAPPINESS ja lubię zwykły czosnkowy
xyzgeo