ebook(3).pdf
(
6466 KB
)
Pobierz
1
ŁOSOŚ
JAKIEGO NIE ZNACIE
www.smakizycia.pl
ŁOSOŚ
J
AKIEGO NIE ZNACIE
1989
Powstaje Suempol – najstarszy producent łososia wędzonego w Polsce
i jeden z największych producentów na świecie.
2002
W Niemczech powstaje nasz nowy zakład - Suempol Deutschland GmbH
w Wismarze z własnym centrum logistycznym, które otwiera nam rynek
niemiecki, francuski, włoski, holenderski, hiszpański, austriacki oraz
skandynawski.
2006
W Norwegii powstaje Suempol Norge AS z siedzibą w Trondheim –
dzięki niemu monitorujemy pozyskiwany do produkcji surowiec.
2007
Suempol otrzymuje nagrodę „Teraz Polska” - jako jedyny producent
łososia oraz Certyikaty ISO 9001 i 22000. Rozwijamy pozycję lidera na
rynku polskim.
2010
Powstaje kolejna hala produkcyjna z najnowocześniejszym parkiem
maszynowym. Zakupujemy irmę produkcyjną w Berlinie z wypracowaną
marką Norisk Delikatessen Berlin.
2013
Umacniamy pozycję marki na rynku niemieckim, dostarczając nasze
produkty do wszystkich obecnych tam sieci handlowych. Poszerzamy
gamę produktów o łososia wędzonego na gorąco, ilety ze świeżego
łososia oraz porcje na grilla, inwestując w nowoczesne linie produkcyjne.
www.suempol.pl
4
K
to je ryby jest szczęśliwy. I mądry! To nie hasło reklamowe,
tylko fakt, stwierdzony przez naukowców. A to dlatego, że
jedzenie ryb chroni nie tylko przed chorobami układu krążenia,
ale też przed… depresją!
Dotyczy to ryb morskich, bogatych w niezbędne nienasycone
kwasy tłuszczowe (NNKT) z rodziny omega-3, które mają kluczowe
znaczenie dla funkcjonowania ludzkiego mózgu. A ryby są jedynym
źródłem kwasów z rodziny omega-3 w naszym pożywieniu. Niczym
nie da się ich zastąpić. Szczególnie bogate w kwasy omega-3 są:
łosoś, makrela, śledź, halibut, dorsz i tuńczyk.
Tyle o zdrowiu, a teraz przejdźmy do smaku. To właśnie za
wyjątkowe walory smakowe tak bardzo cenimy łososia. Poza tym
ma wszechstronne zastosowanie w kuchni. Można go jeść na
surowo, wędzonego, pieczonego, z grilla, gotowanego na parze
lub w zupie. Łososia można dodawać do sałatek, zapiekanek,
sushi. Jest łatwy w przygotowaniu, ma mało ości, które można
usunąć w prosty sposób.
Oto powody, dla których powinniśmy włączyć łososia do
codziennej diety. Mamy nadzieję, że zaproponowane przez nas
przepisy staną się dla Państwa pomocą i inspiracją w kuchennej
przygodzie z tą królewską rybą.
5
Plik z chomika:
Kabanka64
Inne pliki z tego folderu:
ebook(1).pdf
(3470 KB)
ebook(2).pdf
(6153 KB)
ebook(3).pdf
(6466 KB)
ebook.pdf
(4402 KB)
Inne foldery tego chomika:
ANDRZEJKI NA SPORTOWO BEZ WRÓŻB - pomysły konkursów i zabaw (renata.misia)
bajki zdjecia
Dokumenty
EKSPERYMENTY
Galeria
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin