ebook(3).pdf

(6466 KB) Pobierz
1
ŁOSOŚ
JAKIEGO NIE ZNACIE
1205752415.029.png 1205752415.036.png 1205752415.045.png 1205752415.049.png 1205752415.001.png 1205752415.002.png 1205752415.003.png 1205752415.004.png 1205752415.005.png 1205752415.006.png 1205752415.007.png 1205752415.008.png 1205752415.009.png
 
1205752415.010.png 1205752415.011.png
 
1205752415.012.png
 
1205752415.013.png
 
1205752415.014.png
 
1205752415.015.png
 
1205752415.016.png
 
1205752415.017.png
 
 
 
1205752415.018.png
 
 
 
1205752415.019.png
 
1205752415.020.png 1205752415.021.png
 
1205752415.022.png
 
1205752415.023.png
 
1205752415.024.png
 
1205752415.025.png
 
1205752415.026.png
 
1205752415.027.png
 
 
1205752415.028.png
 
1205752415.030.png
 
1205752415.031.png 1205752415.032.png
 
1205752415.033.png 1205752415.034.png
 
1205752415.035.png
 
1205752415.037.png 1205752415.038.png 1205752415.039.png 1205752415.040.png 1205752415.041.png 1205752415.042.png 1205752415.043.png 1205752415.044.png
 
 
 
1205752415.046.png
 
1205752415.047.png
 
 
 
 
1205752415.048.png 1205752415.050.png
 
ŁOSOŚ
J AKIEGO NIE ZNACIE
1205752415.051.png 1205752415.052.png
1989
Powstaje Suempol – najstarszy producent łososia wędzonego w Polsce
i jeden z największych producentów na świecie.
2002
W Niemczech powstaje nasz nowy zakład - Suempol Deutschland GmbH
w Wismarze z własnym centrum logistycznym, które otwiera nam rynek
niemiecki, francuski, włoski, holenderski, hiszpański, austriacki oraz
skandynawski.
2006
W Norwegii powstaje Suempol Norge AS z siedzibą w Trondheim –
dzięki niemu monitorujemy pozyskiwany do produkcji surowiec.
2007
Suempol otrzymuje nagrodę „Teraz Polska” - jako jedyny producent
łososia oraz Certyikaty ISO 9001 i 22000. Rozwijamy pozycję lidera na
rynku polskim.
2010
Powstaje kolejna hala produkcyjna z najnowocześniejszym parkiem
maszynowym. Zakupujemy irmę produkcyjną w Berlinie z wypracowaną
marką Norisk Delikatessen Berlin.
2013
Umacniamy pozycję marki na rynku niemieckim, dostarczając nasze
produkty do wszystkich obecnych tam sieci handlowych. Poszerzamy
gamę produktów o łososia wędzonego na gorąco, ilety ze świeżego
łososia oraz porcje na grilla, inwestując w nowoczesne linie produkcyjne.
1205752415.053.png
4
K to je ryby jest szczęśliwy. I mądry! To nie hasło reklamowe,
tylko fakt, stwierdzony przez naukowców. A to dlatego, że
jedzenie ryb chroni nie tylko przed chorobami układu krążenia,
ale też przed… depresją!
Dotyczy to ryb morskich, bogatych w niezbędne nienasycone
kwasy tłuszczowe (NNKT) z rodziny omega-3, które mają kluczowe
znaczenie dla funkcjonowania ludzkiego mózgu. A ryby są jedynym
źródłem kwasów z rodziny omega-3 w naszym pożywieniu. Niczym
nie da się ich zastąpić. Szczególnie bogate w kwasy omega-3 są:
łosoś, makrela, śledź, halibut, dorsz i tuńczyk.
Tyle o zdrowiu, a teraz przejdźmy do smaku. To właśnie za
wyjątkowe walory smakowe tak bardzo cenimy łososia. Poza tym
ma wszechstronne zastosowanie w kuchni. Można go jeść na
surowo, wędzonego, pieczonego, z grilla, gotowanego na parze
lub w zupie. Łososia można dodawać do sałatek, zapiekanek,
sushi. Jest łatwy w przygotowaniu, ma mało ości, które można
usunąć w prosty sposób.
Oto powody, dla których powinniśmy włączyć łososia do
codziennej diety. Mamy nadzieję, że zaproponowane przez nas
przepisy staną się dla Państwa pomocą i inspiracją w kuchennej
przygodzie z tą królewską rybą.
5
1205752415.054.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin