Najlepszy chleb z automatu.rtf

(1 KB) Pobierz

Chleb z automatu

Składniki
ilość porcji: 12

·         230 ml (1 szkl.) wody o temperaturze 45ºC

·         2 łyżki cukru

·         7 g drożdży do automatu do chleba (tradycyjne aktywne drożdże suszone lub szybkodziałające)

·         60 ml oleju roślinnego

·         400 g (3 szkl.) mąki chlebowej

·         1 łyżeczka soli

Sposób przygotowania
Przygotowanie: 10min. Gotowanie: 40min. Gotowe w: 50min.

.          Umieścić wodę, cukier, i drożdże w garnku w automacie do chleba. Zostawić, aby drożdże się rozpuściły i utworzyły pianę, na około 10 minut. Dodać olej, mąkę i sól. Wybrać program podstawowy lub program do pieczenia chleba białego i wcisnąć przycisk START.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin