Chleb z otrębami.rtf

(1 KB) Pobierz

Chleb z otrębami

Przepis na Chleb z otrębami

czas: ok. 3,5 godziny

liczba porcji: chleb 750 g

Składniki

·         300 ml wody

·         1 łyżka oleju

·         1 łyżeczka cukru

·         1 łyżeczka soli

·         380 g mąki pszennej

·         70 g otrąb pszennych

·         7 g suszonych drożdży

 

Krok 1

Do misy automatu wrzucam kolejno wszystkie składniki (w kolejności, jak w składnikach).

Krok 2

Ustawiam program 1, czyli bazowy i zostawiam do pieczenia. W przypadku ręcznego przygotowania ciasta, najpierw zagniatam, odstawiam do wyrastania na 1 godzinę, potem przekładam do formy i ponownie na 1 godzinę. Po tym czasie piekę w 190°C przez ok. 40 minut. Kroję po wystudzeniu.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin