Marynaty do drobiu Marynata do filetów drobiowych (na około 4 piersi kurczaka) Składniki: cebula 4 łyżki soku z cytryny 8 łyżek oleju 4 łyżki miodu 2 łyżeczki estragonu 2 łyżeczki mielonej papryki Sposób przygotowania: Cebulę drobno siekamy i mieszamy z wszystkimi pozostałymi składnikami. Piersi marynujemy kilka godzin w lodówce, przekładajšc je od czasu do czasu. Marynaty do grilla Marynata do skrzydełek (na około 1 kg skrzydełek) Składniki: szklanka keczupu 6 łyżek oleju 4łyżki miodu 2 łyżki musztardy 2 łyżki sosu sojowego 4 zšbki czosnku (przecinięte przez praskę) Sposób przygotowania: Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać, skrzydełka włożyć do miski, polać marynatš i odstawić na 12 godzin do lodówki.
atuna01