Pesto z pietruszki, słonecznika i orzeszków ziemnych Szybkie, błyskawiczne, robione niemalże w locie zieloniutkie pesto z pietruszki (wersja II), tym razem mocno czosnkowe, mocno pikantne i z dużš ilociš chrupišcych orzeszków i słonecznika! Składniki: pęczek pietruszki dwa zšbki czosnku 3 cm ostrej wieżej chilli dużo pieprzu kolorowego garć orzeszków ziemnych garć słonecznika olej lniany lub rzepakowy (z czosnkiem, pomidorami suszonymi i chilli) Uwaga! wersja zbyt ostra dla najmłodszych! Pietruszkę i papryczkę dokładnie myjemy, czosnek obieramy i wszystko wrzucamy do melaksera i siekamy na drobne pesto! Zajadamy w dowolnym składzie w dowolnej formie (ale! ze względu na obecnoć oleju lnianego nie podgrzewamy!). Ja zajadałam z chrupišcym chlebkiem orkiszowym posmarowanym hummusem.. mmmm, pycha!
atuna01