sledzie z marynowaną papryka i czerwoną cebulą.txt

(0 KB) Pobierz
Składniki (3-4 porcje):

250 g filetów ledziowych w oleju (mogš być również solone, ale należy je dobrze wypłukać)
3-4 kawałki papryki
rednia czerwona cebula
2 łyżki majonezu
2 łyżki kwanej mietany lub gęstego jogurty
pół pęczka koperku
sól i pieprz

Sposób przygotowania:
ledzie osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na 2 cm kawałki, przełożyć do miseczki.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę lub cienkie pióra, odrobinę posolić i odstawić na parę minut. Marynowanš paprykę osšczyć z zalewy, pokroić w kostkę. Koperek posiekać, parę gałšzek zostawić do dekoracji. 
Majonez wymieszać w małej miseczce ze mietanš lub jogurtem.
Do ledzi dodać paprykę, cebulę, koperek i majonez ze mietanš. Wszystko delikatnie wymieszać i doprawić pieprzem.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin