Składniki sok z 6-8 limonek sól do smaku 400 g polędwiczek z dorsza 2 awokado 3 pomidory 1 mała pokrojona w piórka cebula czerwona 2 gałšzki kolendry Szef kuchni Angel Aceves Vivanco, Meksykanin z Guadalajary goršco poleca: Sposób przygotowania: Rybę posól i pokrój w grubš kostkę. Zalej sokiem z limonek i dodaj 2 gałšzki kolendry. Wstaw przykryte do lodówki na kilka godzin, co jaki czas zamieszaj. Przed podaniem pokrój awokado i pomidory w kostkę podobnej wielkoci. Odced rybę z soku. Wymieszaj rybę z warzywami, posyp czerwonš cebulš i naciš kolendry. * Ceviche to rodzaj sałatki, która pochodzi najprawdopodobniej z Peru. Tradycyjnie przyrzšdzana z surowej ryby zalewanej sokiem z limonki, z dodatkiem warzyw. *** Przepis przygotowała dla nas restauracja meksykańska El Popo (Warszawa, ul. Senatorska 27) należšca do rodzeństwa Kręglickich.
atuna01