ceviche(ryba mniam).txt

(0 KB) Pobierz
składniki i przygotowanie:
Składniki
2 limonki lub cytryny
1 pomarańcza
200g surowego grenadiera bez oci
1 awokado
10 pomidorków cherry
1 mała cebula pokrojona w kostkę
sól, pieprz, marynowana papryka jalapeno
2 łyżki posiekanych lici kolendry

Przygotowanie
Surowego grenadiera pokroić w nieduże kawałeczki. Wycisnšć sok z pomarańczy i limonek, doprawić jalapeno i solš i zalać tym rybę. Odstawić przykrytš sosem rybę do lodówki na kilka godzin. Co jaki czas sos należy zamieszać. Dodać cebulę i kolendrę. Przed podaniem sok powinno się odlać. Awokado pokroić w kostkę, a pomidory na ćwiartki. Wymieszać warzywa z rybš, skropić oliwš, ozdobić wieżš kolendrš, a na koniec posypać pieprzem.


Czytaj wiecej: http://www.kuchniaplus.pl/przepisy/przepisy-kulinarne-kuchni-plus/ceviche-salatka-z-ryby-marynowanej-w-soku-limonki_709.html#ixzz2YMHslP6z
Zgłoś jeśli naruszono regulamin