składniki i przygotowanie: Składniki 2 limonki lub cytryny 1 pomarańcza 200g surowego grenadiera bez oci 1 awokado 10 pomidorków cherry 1 mała cebula pokrojona w kostkę sól, pieprz, marynowana papryka jalapeno 2 łyżki posiekanych lici kolendry Przygotowanie Surowego grenadiera pokroić w nieduże kawałeczki. Wycisnšć sok z pomarańczy i limonek, doprawić jalapeno i solš i zalać tym rybę. Odstawić przykrytš sosem rybę do lodówki na kilka godzin. Co jaki czas sos należy zamieszać. Dodać cebulę i kolendrę. Przed podaniem sok powinno się odlać. Awokado pokroić w kostkę, a pomidory na ćwiartki. Wymieszać warzywa z rybš, skropić oliwš, ozdobić wieżš kolendrš, a na koniec posypać pieprzem. Czytaj wiecej: http://www.kuchniaplus.pl/przepisy/przepisy-kulinarne-kuchni-plus/ceviche-salatka-z-ryby-marynowanej-w-soku-limonki_709.html#ixzz2YMHslP6z
atuna01