ser z żurawiną.txt

(0 KB) Pobierz
SMAŻONY SER z ŻURAWINAMI
Składniki:
400 g żółtego twardego sera (np ementalera), 
2 jaja, 
50 g bułki tartej, 
oregano, bazylia, 
słodka papryka, 
sól, pieprz, 
60 g żurawiny do mięs, 
olej do smażenia
Sposób przygotowania 
Bułkę tartš wymieszać z przyprawami. Jaja roztrzepać. Ser pokroić w plastry gruboci ok. 1 cm. Plastry sera maczać w roztrzepanym jajku, a następnie obtaczać w bułce tartej, dokładnie ze wszystkich stron. Czynnoć panierowania powtórzyć jeszcze raz. Grubsza warstwa panierki zabezpieczy ser przed wylaniem. Rozgrzewamy olej i na małym ogniu smażymy ser z obu stron na złoty kolor. Podajemy z żurawinš oraz delikatnš sałatkš z rukoli i pomarańczy.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin