Wielkanocna sałatka z jajkami i kurczakiem.rtf

(2886 KB) Pobierz

Wielkanocna sałatka z jajkami i kurczakiem

  WERONIKA KWAŚNIAK DRUKUJ PRZEPIS

 

 

 

Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja

Liczba porcji: 8

Poziom trudności: łatwy

Składniki:

1 opakowanie sałaty (najlepiej roszponki)

1 podwójna pierś z kurczaka (ugotowana lub upieczona)

1 pęczek rzodkiewki

1 małe awokado

20 czarnych oliwek

4 jajka ugotowane na twardo

1 mały świeży ogórek

6 łyżek oleju roślinnego

2 łyżeczki soku z cytryny

3 łyżeczki miodu

sól

pieprz

 

Przygotowanie:

Sprawdź przepis na sałatkę z kurczakiem i jajkami!

 

Opłucz i dobrze osusz sałatę.

Umyte rzodkiewki i ogórka pokrój w plasterki.

Oliwki pokrój w plasterki.

Awokado obierz i pokrój na kawałki.

Jajka obierz i pokrój w ćwiartki.

Mięso porwij na kawałki.

Roszponkę wymieszaj z rzodkiewką, ogórkiem, oliwkami, awokado i mięsem.

Polej sosem, delikatnie wymieszaj, przełóż do salaterki.

Obłóż ćwiartkami jajek.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin