Placki ziemniaczane po otwocku.rtf

(1 KB) Pobierz

Placki ziemniaczane po otwocku

 

Placki to najlepszy pomysł, gdy zależy nam na daniu szybkim w przygotowaniu i smacznym. Z pewnością przypadnie do gustu każdemu, a kosztuje niewiele.

 

Składniki: półtora kilograma ziemniaków, 4 średnie jabłka, 3 łyżki koncentratu pomidorowego, 2 jajka, 4 łyżki mąki pszennej, sól, pieprz lub mielona papryka, tłuszcz do smażenia. Wykonanie: ziemniaki i jabłka obrać, umyć, osuszyć. Zetrzeć na tarce z małymi otworami. Do masy ziemniaczanej dodać jajka, koncentrat pomidorowy, przesianą mąkę, doprawić do smaku. Łyżką nabierać małe porcje masy ziemniaczanej i smażyć na złoty kolor z obu stron. Podawać z cukrem i/lub gęstą śmietaną.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin