Placek Korzenny.docx

(26 KB) Pobierz
  • Placek  Korzenny                           C:\Users\Anna\Desktop\ciasto_kruche_z_malinami_i_pianka_1_163_small.jpg

Skład:                                         

mąki 350g,

cukru 350g,

margaryny 125g,

4 jajka,

mleko 250ml,

3 łyżeczki proszku do pieczenia,

100g kakao, 

½ łyżeczki cynamonu,

½ łyżeczki gałki muszkatołowej.

 

Przyrządzanie:

Margarynę zmiksuj z cukrem, dodaj żółtka i mąkę z proszkiem do pieczenia oraz mleko. Ponownie zmiksuj  dodaj kakao, przyprawy oraz ubite na sztywno białko.  Masę przełóż do podłużnej formy. Piecz w nagrzanym do 180° C  piekarniku przez około 1 godzinę.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin