Zrazy ziemniaków.docx

(86 KB) Pobierz

Zrazy ziemniaków

 

 

zrazi_iz_kartofelya

 

Zrazy ziemniaków

 

Wczoraj, na obiad, moi krewni przygotowali zrazy z ziemniaków - polizajcie palce. Przepis przypadkowo zobaczył strony jednego czasopisma. Wszyscy zjedli to z przyjemnością i poprosili o dodatek. Zrazy okazuje się być bardzo delikatny, smaczny, a nadzienie mięsne jest generalnie poza pochwałami. Nadal gotuję! Oczywiście, sam poświęciłem trochę czasu, ale to jest pyszne jak))) Spróbuj.

Produkty:

·         funt wieprzowiny (mięso, chude);

·         półtora kilograma ziemniaków;

·         jedna cebula;

·         masło - 50 g;

·         sól i pieprz;

·         olej roślinny (około 100 gr.).

·         mąka - 0,5 sztuki;

Zrazy ziemniaków. Krok po kroku

  1. Pokroić cebulę na małe kostki.
  2. Gotowanie mięsa mielonego. Do tego używam maszynki do mięsa. Powstałe w ten sposób mięso mielone jest solone i zasypywane do smaku. Mieszanie.
  3. Posiekaj cebulę i mięso mielone.
  4. Gotowanie ziemniaków z grubym puree ziemniaczanym. Ochłódźmy to trochę. Następnie dodaj mąkę. Masło. Sól. Pieprz. A teraz bardzo ważne jest, aby wszystko dobrze wymieszać. Mąka powinna równomiernie interweniować i nie mieć grudek.
  5. Z otrzymanego testu ziemniaka wykonujemy puste od rozmiaru w dłoni. W środku przedmiotu obrabianego wkładamy wstępnie przygotowany farsz z mięsa. Tworzymy zrazy.
  6. Smażyć zrazy na rozgrzanym oleju roślinnym na patelni. Smażyć z każdej strony, aż pojawi się rumiany brąz.

Wypróbuj i na pewno ci się spodoba.

Autor przepisu - Żanna Tymoszenko, Czernigow, Ukraina

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin