Deser ananasowy.rtf

(921 KB) Pobierz

Deser ananasowy

 

Tak od poniedziałku polecam deser ananasowy, który nie jest za słodki ani za kwaśny. Jest taki w sam raz na zaczynające się upału. Oczywiście deser można dosłodzić według upodobania.

W przygotowaniu tego deseru, ważne jest, aby ananas był dojrzały i słodki.

 

 

Składniki:

– 1 świeży ananas

– 400 ml śmietanki 36%

– 50 g gorzkiej czekolady

– 1 łyżka cukru pudru

 

Przygotowanie:

Ananasa obrać ze skóry, pociąć i zmiksować.

Śmietankę ubić, pod koniec ubijania dodać cukier puder. Czekoladę zetrzeć na tarce.

Do salaterek włożyć po kilka łyżek musu ananasowego, następnie ubitą śmietanę i wiórki czekoladowe. Czynność powtórzyć.

Deser udekorować pozostałą śmietanką.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin