Sałatka makaronowa z brokułem, fasolą czerwoną i awokado.doc

(136 KB) Pobierz

Sałatka makaronowa z brokułem, fasolą czerwoną i awokado

http://4.bp.blogspot.com/-yeKsaC_U36I/Ul2RxrO6SrI/AAAAAAAACWc/Ci88s9CR1L0/s640/1.jpg

·                      szklanka makaronu w kształcie ryżu

·                      puszka czerwonej fasoli

·                      pół dojrzałego awokado

·                      mały brokuł

·                      2 łyżki musztardy

·                      łyżeczka czerwonego pesto

·                      3łyżki jogurtu naturalnego

Brokuł dzieliy na małe różyczki. Gotujemy we wrzącej wodzie ok. 4-5minut. Tak, aby nie  był zbyt miękki.


 

Makaron gotujemy al dente. Przecedzamy i przelewamy zimną wodą. 

 

Fasolę odcedzamy z zalewy. 

 

W kubeczku mieszamy musztardę, jogurt i pesto. 

 

W misce mieszamy brokuł, makaron i fasolę. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy sos i mieszamy, tak aby składniki sie połączyły. 

 

Pakujemy do pudełeczka i zabieramy ze sobą na uczelnię, czy do pracy ;)

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin