Sałatka makaronowa z brokułem, fasolą czerwoną i awokado
· szklanka makaronu w kształcie ryżu
· puszka czerwonej fasoli
· pół dojrzałego awokado
· mały brokuł
· 2 łyżki musztardy
· łyżeczka czerwonego pesto
· 3łyżki jogurtu naturalnego
Brokuł dzieliy na małe różyczki. Gotujemy we wrzącej wodzie ok. 4-5minut. Tak, aby nie był zbyt miękki.
Makaron gotujemy al dente. Przecedzamy i przelewamy zimną wodą.
Fasolę odcedzamy z zalewy.
W kubeczku mieszamy musztardę, jogurt i pesto.
W misce mieszamy brokuł, makaron i fasolę. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy sos i mieszamy, tak aby składniki sie połączyły.
Pakujemy do pudełeczka i zabieramy ze sobą na uczelnię, czy do pracy ;)
tatanka.com