Kapusta czerwona duszona.doc

(32 KB) Pobierz
Jabłecznik

Kapusta czerwona duszona

 

 

 

 

 

 

 

v          g do ½ 1 wrzątku ze szczyptą tymianku włożyć średnią, drobno pokrojoną czerwoną kapustę, gotując dodawać:

v          łyżeczkę masła, łyżeczkę miodu

v          o dużą pokrojoną cebulę, 4 goździki, 4 ziela angielskie, szczyptę pieprzu

v          sn sól do smaku, zamieszać i dusić 15 min, dodać mieszając:

v          k sok z cytryny do smaku (ok. 3 łyżek)

v          g szczyptę kurkumy, dusić do miękkości ok. 10 min

v          delikatnie zagęścić mąką ziemniaczaną rozpuszczoną w zimnej wodzie, dodać łyżeczkę masła i ewentualnie doprawić wszystkimi smakami (kolejno -o-sn-k).

 

 

 

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin