Tapas.pdf

(1218 KB) Pobierz
TAPAS
przepisy.pl
TAPAS: Sałatka rosyjska
przepisy.pl
Składniki:
ziemniaki - 3 sztuki
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr
marchew - 1 sztuka
groszek zielony - 130 gramów
kalarepa - 1 sztuka
Majonez Hellmann's Babuni
- 2 łyżki
jajka - 3 sztuki
kapary - 1 łyżka
posiekana natka pietruszki - 1 łyżka
60 minut
4 osoby
Łatwe
Sposób przygotowania:
1. Ziemniaki, marchew i kalarepę obierz i ugotuj w osolonej wodzie.
2. Jak warzywa będą miękkie, odstaw je do ostygnięcia, po czym pokrój w drobną kostkę.
3. Dodaj groszek. Przygotuj Sos sałatkowy czosnkowo – ziołowy Knorr, mieszając go z 2 łyżkami wody i majonezem.
4. Ugotuj jajka na twardo i posiekaj je.
5. Przygotowany sos dodaj do warzyw i wymieszaj.
6. Całość przypraw kaparami, siekanymi jajkajmi i natką pietruszki.
Przepis ten pochodzi z serwisu kulinarnego
www.przepisy.pl.
Znajdź nas na Facebooku
www.facebook.com/przepisypl
TAPAS: Pomidorki zapieczone
przepisy.pl
Składniki:
pomidorki koktajlowe - 250 gramów
Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr
ząbek czosnku - 2 sztuki
rozmaryn
tymianek
oliwa z oliwek
30 minut
4 osoby
Łatwe
Sposób przygotowania:
1. Umyte pomidorki ułóż na blaszce do pieczenia. Dodaj rozgnieciony czosnek.
2. W miseczce wymieszaj zioła i Sos sałatkowy paprykowo – ziołowy Knorr, z oliwą z oliwek. Polej pomidorki gotowym
sosem.
3. Pomidorki włóż do średnio nagrzanego piekarnika (170 stopni). Po 10 - 20 minutach pomidorowe tapas są gotowe.
Przepis ten pochodzi z serwisu kulinarnego
www.przepisy.pl.
Znajdź nas na Facebooku
www.facebook.com/przepisypl
TAPAS: Oliwki na ostro
przepisy.pl
Składniki:
zielone oliwki - 100 gramów
Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr
- 1 opakowanie
czarne oliwki - 100 gramów
oliwki nadziewane - 200 gramów
ostre papryczki - 4 sztuki
marynaty: małe ogóreczki, cebulki
skórka z cytryny
15 minut
4 osoby
Łatwe
oliwa z oliwek
Sposób przygotowania:
1. Pokrój papryczki na małe talarki.
2. Następnie wszystkie składniki włóż do jednej miseczki i dobrze wymieszaj, dodając odrobinę oliwy wymieszanej z Sosem
sałatkowym paprykowo – ziołowym Knorr. Jeśli nie przepadasz za ostrymi rzeczami, dodaj mniejszą ilość papryczek.
3. Całość posyp świeżo startą skórką z cytryny.
Przepis ten pochodzi z serwisu kulinarnego
www.przepisy.pl.
Znajdź nas na Facebooku
www.facebook.com/przepisypl
TAPAS: Marynowana papryka
przepisy.pl
Składniki:
czerwone papryki - 4 sztuki
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr
ząbek czosnku - 4 sztuki
sok z cytryny - 1 łyżka
oliwa z oliwek - 3 łyżki
30 minut
4 osoby
Średnie
Sposób przygotowania:
1. Całe papryki upiecz w piekarniku (15 minut w 220 stopniach) do momentu, gdy skórka zacznie czernieć.
2. Wyjmij je z piekarnika, przykryj folią i pozostaw do ostygnięcia.
3. Kiedy papryki będą już chłodne, obierz je ze skóry, usuń pestki i pokrój na kawałki.
4. Trzy łyżki oliwy wymieszaj z łyżką soku z cytryny oraz sosem sałatkowym Knorr. Dodaj rozgnieciony praską czosnek.
5. Przygotowany płyn wymieszaj z papryką. Odstaw do lodówki na 2 godziny i podawaj tapas z wykałaczkami.
Przepis ten pochodzi z serwisu kulinarnego
www.przepisy.pl.
Znajdź nas na Facebooku
www.facebook.com/przepisypl
Zgłoś jeśli naruszono regulamin