Włoski.docx

(121 KB) Pobierz

„Włoski” deser

 

C:\Documents and Settings\user\Pulpit\33207360_10155962578099143_4283595347881623552_n.jpg

 

SKŁADNIKI 
300m bitej śmietany 
300g puddingu czekoladowego 
2 paczki suszonego herbatnika z 
mlekiem do smaku 
orzechów laskowych z 
czekolady 

PREPARACJA 
Przygotuj śmietanę, mocno ubijając śmietankę i mieszając ją z budyniem czekoladowym. Pokryj kształtem ciastko z folią spożywczą i zacznij komponować swój stub. Najpierw wlać warstwę śmietany, a następnie mokre herbatniki kilka sekund wcześniej w mleku. Kontynuuj w ten sposób, umieszczając na przemian warstwę kremu i jeden z herbatników, przykryj wszystko kremem i umieść w zamrażarce na dwie godziny. Udekoruj posiekane orzechy laskowe i rozpuszczoną czekoladę i podawaj!

 

Poprawić tłumaczenie

Zgłoś jeśli naruszono regulamin