Moje_Gotowanie_09_2018.pdf

(104919 KB) Pobierz
chorizo i papryka
duet idealny na szybki obiad
Wrzesień 2018
PYSZNIE, Z PASJĄ, Z PRZYJEMNOŚCIĄ
KURKI
ŚLIWKI
PRZETWORY
www.mojegotowanie.pl
SŁODYCZ NA FIOLETOWO
SOS
pieczemy torty, tarty, placki, muffinki
z borówkami i jeżynami
do serów, kiełbasek i pieczeni
i keczup ze śliwek
CO PRZYPRAWIAĆ
PAPRYKĄ Z ESPELETTE
NA ZAPAS
DO SŁOIKA
i inne przetwory, które
łatwo zmienić w pełen
posiłek lub przekąskę
grzybowa
pasta
5
wege przepisów
na kurki
WRZESIEŃ 2018 nr 9 (286)
Cena 9,99 zł
(w tym 8% VAT)
ISSN 1233-4847
INDEKS 329746
09
9
771233
484806
STR. 8
STR. 44
STR. 51
MOJE
WE WRZEŚNIU
pysznie, z pasją, z przyjemnością
KRÓLOWE SEZONU
Występują w wielkiej ilości odmian, teraz nadszedł czas na najlepsze placki, także w wersji wytrawnej ...............
str. 8
Śliwki
SZYBKO, ŁATWO, PYSZNIE
Iberyjski specjał o międzynarodowej sławie,
zawdzięczający smak wędzonej papryce z Estremadury.
Pasuje do dań bardzo różnych kuchni .............................
str. 16
Pikantne dania obiadowe z chorizo w roli głównej
oraz szczególnym udziałem wędzonej sproszkowanej
papryki, octu sherry i czarnych oliwek .............................
str. 18
ZBLIŻENIE NA
Hiszpańskie chorizo
Pomysł na wykorzystanie wielkich kapeluszy, których nie da
się upchnąć w słoiku. Będzie aromatyczną bazą do zup,
sosów oraz najsmakowitszych farszów ...........................
str. 26
Domowe produkty z najpyszniejszych teraz pomidorów
i śliwek, znakomite dodatki np. do kaczki po pekińsku,
wędlin, pieczeni i frytek ........................................................
str. 30
NA ZAPAS
Pasta grzybowa
GDY GONI NAS CZAS
To się zrobi w 40 minut
PO PROSTU ZRÓB TO!
Śliwkowy keczup i sos
NA LUZIE, Z PASJĄ, ZE SMAKIEM
Przyprawa, która rozsławiła miejscowość i okolice w Kraju
Basków. Ta niewielka, czerwona papryczka pięknie dekoru-
je stare domy, a sproszkowana świetnie pasuje do serów,
sosów, warzyw, wieprzowiny, a nawet czekolady ........
str. 34
Przygotowane w piekarniku dania na wrześniowy obiad,
z mięsem i bez, z mnóstwem sezonowych warzyw,
strączkowych, a także owoców ......................................
str. 36
DO SMAKU
Papryka z Espelette
Ze słodkich mięsistych węgierek, które możemy
przygotować według najstarszych przepisów
oraz całkiem współczesną metodą ..................................
str. 46
Owoce o liliowej skórce mają zbawienny wpływ na nasz
organizm. Efektowne ciasta ze śliwkami, jeżynami
i borówkami amerykańskimi ucieszą nie tylko podniebienie,
ale i oczy ....................................................................................
str. 48
moje Gotowanie
3
RETROKUCHNIA
Powidła
SAM KONKRET
Obiad z jesiennego pieca
SAMA SŁODYCZ
Fioletowy koniec lata
Zgłoś jeśli naruszono regulamin