SKŁADNIKI ( 24×28 ) BISZKOPT: * mška pszenna 1 szkl * jajko 4 szt * cukier 4 łyżki * olej 2 łyżki * mleko 2 łyżki * proszek do pieczenia 1 łyżeczka MASA JABŁKOWA Z GALARETKĽ: * galaretka pomarańczowa 3 szt * jabłko 6 szt * woda 3 szkl / 750 ml KREM WANILIOWY: * mleko 500 ml * cukier 0,5 szkl * esencja waniliowa 1 łyżeczka * mška ziemniaczana 2 łyżki * mška pszenna- 1 łyzka * masło min. 82% 250 g KRUSZONKA KOKOSOWA: * kokos 100 g * cukier 3 łyżki * masło 50 g SPOSÓB PRZYRZĽDZENIA: BISZKOPT: Jajka ( w całoci ) ubijamy z cukrem i szczyptš soli, wlewamy olej, mieszamy. Dodajemy mleko i wsypujemy mškę przesianš z proszkiem do pieczenia mieszamy łyżkš. Pieczemy ok.18-20 minut/180C. Studzimy, kroimy na 2 blaty. MASA JABŁKOWA Z GALARETKĽ: Galaretki rozpuszczamy we wrzštku, dodajemy starte na grubych oczkach jabłka, mieszamy, studzimy. Wystudzonš masę wycišgamy na biszkopt, przykrywamy 2 blatem ciasta. Odstawiamy do lodówki. KREM WANILIOWY: Pół szklaki mleka mieszamy z mškami. Resztę gotujemy z cukrem i waniliš, wlewamy mleko z mškami i cały czas mieszajšc gotujemy kremowy budyń. Studzimy. Masło ucieramy na puch, łyżka po łyżce dodajemy wystudzony budyń. Wykładamy na schłodzone ciasto. KRUSZONKA KOKOSOWA: Na patelni roztapiamy masło, dodajemy kokos i cukier, przesmażamy na złoto. Wysypujemy na krem waniliowy, chłodzimy kilka godzin
ametyst4