cytryny marynowane na szybko.txt

(1 KB) Pobierz
Magazyn kuchenny rezyduje w Seulu i włanie  stamtšd złowił  mazowieckš rybkę czyli mnie. Przynętš były marynowane na szybko cytryny. Dyndam teraz na końcu wędki, złowiona na najbardziej aromatyczne i rzeczywicie uzależniajšce cytryny pod słońcem. Cytryny bio oczywicie.




3 cytryny
1 czerwona chili
1 zšbek czosnku
1 łyżeczki soli morskiej
3 łyżki soku cytrynowego
3 łyżki cukru
1 łyżeczka słodkiej papryki
1 łyżeczki kurkumy, w proszku




Cytryny umyć i osuszyć, pokroić w cienkie plasterki usuwajšc pestki. Chili i czosnek posiekać doć drobno, utrzeć wraz z solš i kilkoma kroplami soku z cytryny w modzierzu. Do cytryn w misce dodaj cukier, paprykę słodkš, kurkumę, sok z cytryny i mieszankę z modzierza, dokładnie wymieszaj. Magazyn kuchenny poleca mikser ręczny (nasze dłonie) i wydaje się to najbardziej odpowiednie narzędzie. Tak przygotowane cytryny wstaw na noc do lodówki, a następnego dnia przełóż do wyparzonego słoiczka uzupełniajšc płyn sokiem z cytryny. Sok powinien przykrywać cytryny. Takie cytryny przechowujemy w lodówce około 2 tygodnie. 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin