Magazyn kuchenny rezyduje w Seulu i włanie stamtšd złowił mazowieckš rybkę czyli mnie. Przynętš były marynowane na szybko cytryny. Dyndam teraz na końcu wędki, złowiona na najbardziej aromatyczne i rzeczywicie uzależniajšce cytryny pod słońcem. Cytryny bio oczywicie. 3 cytryny 1 czerwona chili 1 zšbek czosnku 1 łyżeczki soli morskiej 3 łyżki soku cytrynowego 3 łyżki cukru 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczki kurkumy, w proszku Cytryny umyć i osuszyć, pokroić w cienkie plasterki usuwajšc pestki. Chili i czosnek posiekać doć drobno, utrzeć wraz z solš i kilkoma kroplami soku z cytryny w modzierzu. Do cytryn w misce dodaj cukier, paprykę słodkš, kurkumę, sok z cytryny i mieszankę z modzierza, dokładnie wymieszaj. Magazyn kuchenny poleca mikser ręczny (nasze dłonie) i wydaje się to najbardziej odpowiednie narzędzie. Tak przygotowane cytryny wstaw na noc do lodówki, a następnego dnia przełóż do wyparzonego słoiczka uzupełniajšc płyn sokiem z cytryny. Sok powinien przykrywać cytryny. Takie cytryny przechowujemy w lodówce około 2 tygodnie.
chesschempion