Sajgonki z twarogiem.docx

(12 KB) Pobierz

Sajgonki z twarogiem

 

Składniki:

 

·       Papier ryżowy

 

 

Farsz:

·         3 ziemniaki,

·         pół kostki twarogu półtłustego (100 g),

·         1 cebula,

·         2 ząbki czosnku,

·         sól, pieprz

 

 

Ziemniaki obieramy i kroimy na małe części. Wrzucamy do wody. Cebulę kroimy na drobną kostkę i podsmażamy. Odkładamy na chwilę, by wystygła.

Wyjmujemy ugotowane ziemniaki. Praską zgniatamy ziemniaki i mieszamy je z cebulą i zgniecionym czosnkiem. Doprawiamy.

Papier ryżowy namaczamy w ciepłej wodzie. Nakładamy farsz i zawijamy w rulon szczelnie zamykając. Pozostawiamy do wyschnięcia. Smażymy na suchej patelni bez tłuszczu.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin