Naleśniki ze szpinakiem i twarogiem.docx

(11 KB) Pobierz

Naleśniki ze szpinakiem i twarogiem

 

Składniki ciasto:

- 4 jajka

- 4 szklanki mąki

- ½ litra piwa

- sól

Składniki farsz:

- 3 ząbki czosnku

- łyżka masła

- 350 gram twarogu tłustego

- 900 gram mrożonego szpinaku liściastego

Ciasto:

Jajka roztrzepać z piwem, solą, dodać mąkę i razem roztrzepać na gładką masę. Smażyć z obu stron na lekko złotawy kolor.

Nadzienie:

Ser biały zmielić. Szpinak poddusić, dodać wyciśnięty przez praskę lub starty na tarce czosnek. Podusić razem ok 2-3 minut. Przestudzić i dodać do zmielonego sera. Wymieszać ,przyprawić solą i pieprzem.

Na każdego naleśnika nakładać farsz.

Podawać z sosem koperkowym.

 

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin